100 de traditii romanesti: „Colinda” a sarbatori la Muzeul Taranului Roman

În preajma sărbătorii Crăciunului, bucureștenii sunt așteptați de producători, meșteri și mici artizani cu preparate dintre cele mai gustoase din gastronomia tradițională: afumături din carne de porc, brânzeturi proaspete și maturate, zacuscă de păstrăv și de ardei copți, miere de mană și șerbeturi făcute după rețetele bunicilor, palincă de prune sau de caise, fructe păstrate cu grijă la pivnițe, cozonaci bucovineni, baclavale, plăcinte și prăjituri de casă.

Și ca aura marilor sărbători să fie tot mai aproape, tocmai din Botoșani va fi adus și un cozonac domnesc de 15 kilograme copt în vatră, iar pentru cei care nu au suficient timp de gătit, se găsesc sarmale împăturite, numai bune de pus la fiert acasă.

Meșterii populari vor expune tot ceea ce au lucrat cu har și sârg peste an. Măști populare, podoabe tradiționale, jucării și piese de decor din lemn crestat, ii, sumane și covoare țesute la război, obiecte din ceramică, felicitări și ilustrații de iarnă pictate manual, globuri și bijuterii unicat din flori presate, ornamente pentru Sărbătorile de iarnă, genți și accesorii din piele naturală, căciuli și haine din blană, împletituri din lână, păpuși în straie populare, uleiuri de lavandă, cosmetice naturale sau antichități țărănești sunt opțiuni pentru daruri cu… suflet de tradiții, de Crăciun.

Totodată, bucătari pricepuți vor ademeni în fiece zi vizitatorii cu delicioase mâncăruri calde: pomana porcului cu mămăliguță, varză călită cu jumări, dar și sărmăluțe cu ciuperci sau mâncare de praz cu măsline, pentru cei care țin post, iar sâmbătă și duminică, borș de pește la ceaun și saramură de crap.

Haideți să vă bucurați de meșteșug, de daruri și TRADIȚIE!

***11 – 13 decembrie 2020, între orele 10.00 – 18.00

Intrarea este liberă.

Organizator de eveniment: Asociaţia Kogaion 115

Photo credit: Vladimir BULZA, MNȚR