108 interventii ale SALVAMONT in cusul zilei de 3 ianuarie

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național SALVAMONT, direct sau prin Sistemul Național de Urgenta SNAU 112, s-au primit 108 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a echipelor SALVAMONT.

O nouă zi cu activitate „la foc continuu” pentru salvamontiștii din întreaga țară. În cursul zilei de 3 ianuarie, salvamontiștii s-au confruntat, din nou, cu un număr extraordinar de mare de evenimente, multe dintre ele soldate cu accidentări deosebit de grave.
Concret, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național SALVAMONT, direct sau prin Sistemul Național de Urgenta SNAU 112, s-au primit 108 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a echipelor SALVAMONT.

DISTRIBUȚIA SOLICITĂRILOR:
☎ 14 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov,
☎ 13 apeluri pentru Salvamont Gorj,
☎ 10 apeluri pentru Salvamont Alba,
☎ 9 apeluri pentru Salvamont Lupeni,
☎ 9 apeluri pentru Salvamont Maramureș,
☎ 8 apeluri pentru Salvamont Bușteni,
☎ 8 apeluri pentru Salvamont Cluj,
☎ 7 apeluri pentru Salvamont Azuga,
☎ 5 apeluri pentru Salvamont Predeal,
☎ 4 apeluri pentru Salvamont Muntele Mic,
☎ 4 apeluri pentru Salvamont Semenic,
☎ 3 apeluri pentru Salvamont Bran,
☎ 3 apeluri pentru Salvamont Mureș,
☎ 2 apeluri pentru Salvamont Sinaia
☎ 2 apeluri pentru Salvamont Bihor,
☎ 1 apel pentru Salvamont Harghita-formația Toplița,
☎ 1 apel pentru Salvamont Sibiu.
☎ 1 apel pentru Salvamont Mărgău.
☎ 1 apel pentru Salvamont Săcele,.
☎ 1 apel pentru Salvamont Dâmbovița
☎ 1 apel pentru Județul Caraș Severin.
☎ 1 apel pentru Județul Mehedinți.
După acordarea primului ajutor, stabilizare și transport de la locul evenimentului de către salvamontiști, 76 dintre aceste cazuri au fost trimise către unitățile spitalicești cu ambulanțele SAJ, SMURD și SALVAMONT, restul, considerate mai ușoare fiind îndrumate către spital, pentru control suplimentar, cu mașinile apartinatorilor. S-au mai primit si 38 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre zona montană.
Cunoscând afluxul mare de turiști către zonă montană, din aceasta perioadă a anului, structurile Salvamont și-au dimensionat corespunzător efectivele din teren, asigurând un grad de răspuns, în timp optim, de 100% la evenimente produse, chiar și în condițiile acestui mare număr de accidente produs într-o singura zi.
Potrivit unui anunț oficial, peste 500 de salvamontiști vor fi la datorie pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, în zonele alpine si în cabinetele medicale din cele peste 90 de baze și posturi SALVAMONT.
Echipele SALVAMONT, singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112 şi prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național SALVAMONT, direct sau prin Sistemul Național de Urgenta SNAU 112, s-au primit 108 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a echipelor SALVAMONT.