20 milioane euro pentru exproprierile pentru largirea arterei Prelungirea Ghencea

Masini circula pe strada Prelungirea Ghencea, in apropierea intersectiei cu Soseaua de Centura, in Bucuresti, duminica, 31 august 2014. Aproximativ 50 de persoane au protestat impotriva nerespectarii promisiunilor electorale facute de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, si de premierul Victor Ponta, de a reabilita si imbunatati infrastructura strazii Prelungirea Ghencea, cat si de a realiza o strapungere rutiera peste Soseaua de Centura a Bucurestiului. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

Proiectul de hotarare privind exproprierile necesare pentru continuarea investitiei de largire a arterei Prelungirea Ghencea, propus de Primarul General, Gabriela Firea, a fost aprobat in ultima sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti cu 52 de voturi pentru si 1 abtinere.

Proiectul vizeaza declansarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii de utilitate publica „Penetratie Prelungirea Ghencea-Domnesti”, in vederea continuarii lucrarilor de interes public local.

„Am avansat foarte mult cu acest proiect, care a fost blocat ani de zile, si care presupune largirea la patru benzi a arterei Prelungirea Ghencea. Suntem in situatia sa votam faptul ca vom proceda la exproprieri in zona. Este vorba despre peste 500 de parcele, valoarea totala estimata pe care o va plati este de aproximativ 20 de milioane de euro. Acest proiect este esential pentru deblocarea traficului in zona, noua artera va avea cate doua benzi pe sens, linie de tramvai in zona mediana, piste de biciclete, trotuare cu o latime de 6 m, spatii verzi intre trotuar si partea carosabila”, a spus primarul Gabriela Firea.

Toate intersectiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu strazile Brasov, Valea Oltului si Raul Doamnei vor fi semaforizate. Lucrarile presupun inclusiv extinderea retelei de apa si canalizare.

Avand in vedere toate modificarile fata de vechiul proiect, a fost stabilit un nou coridor de expropriere, avizat de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti, in suprafata de 231.816 mp.