3 zile pana la startul Jocurilor Olimpice de Tineret de la Lausanne!

Constantin Surdu ( schi alpinism) și Georgeta Popescu ( monobob) vor purta drapelul României la ceremoniile de deschidere ale JOT 2020, la Lausanne, respectiv Saint Moritz.

Team Romania se pregătește de drum. Constantin Surdu ( schi alpinism) și Georgeta Popescu ( monobob) vor purta drapelul României la ceremoniile de deschidere ale JOT 2020, la Lausanne, respectiv Saint Moritz.
Oficialii români precizează că, ținând seama de faptul că întrecerile olimpice ale JOT Lausanne 2020 se desfășoară în două zone aflate la distanță de aproximativ 360 km – Lausanne (biatlon, curling, hochei pe gheață, patinaj artistic, short track, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi alpinism, schi fond, schi artistic și snowboarding) și Saint Moritz (monobob, skeleton, sanie și patinaj viteză), Comitetul Internațional Olimpic a decis astăzi ca o ceremonie de deschidere identică cu cea programată la Lausanne, pe data de 9 ianuarie 2020, să se organizeze și la Saint Moritz.
Constantin Surdu va fi purtătorul de drapel al României la ceremonia de deschidere de la Lausanne, iar Georgeta Popescu va fi portdrapelul României la festivitatea similară de la St. Moritz, sportivii români cu cele mai bune performante din cele doua zone de competiție.
Potrivit anunțului Comitetului Olimpic și Sportiv român, Gheorghe Petruț Jinga, care fusese desemnat inițial purtător de drapel al României la ceremonia de deschidere a JOT Lausanne 2020, de la Lausane a fost înlocuit în competiții de George Petruț Cotinghiu, din motive medicale.

Constantin Surdu ( schi alpinism) și Georgeta Popescu ( monobob) vor purta drapelul României la ceremoniile de deschidere ale JOT 2020, la Lausanne, respectiv Saint Moritz.