4 companii din Romania, incluse intr-un program al BERD; care sunt acestea

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) lanseaza un program pentru elaborarea de rapoarte de analiza si cercetare dedicat dezvoltarii companiilor medii listate in tari selectate in care Banca investeste.

Finantat de TaiwanBusiness-EBRD Technical Cooperation Fund, programul va oferi acoperire de catre analisti pentru un numar de companii medii listate la bursele din Bulgaria, Croatia, Macedonia de Nord, Romania, Serbia si Slovenia. Rapoartele de analiza vor fi accesibile publicului gratuit pe Hub-ul de cercetare recent creat.

Scopul acestui program este elaborarea unor rapoarte de analiza de inalta calitate, disponibile public, pentru a depasi barierele de informatie care afecteaza lichiditatea pietei. Imbunatatirea transparentei pietelor prin majorarea volumului de informatii de incredere este considerata esentiala pentru cresterea disponibilitatii finantarii pentru companiile medii.

Programul de cercetare va dura doi ani si va fi realizat de WOOD & Company, o banca de investitii specializata pe pietele emergente. Programul este pe deplin aliniat la obiectivele Planului de actiune al Comisiei Europene privind edificarea unei Uniuni a pietelor de capital, care mentioneaza in mod special imbunatatirea accesului la finantare, inclusiv capitalul de risc, in special pentru companiile medii ca unul dintre cele cinci domenii prioritare.

Printre companiile incluse in program se afla si 4 din Romania. Detalii pe Prahova Business

 

Adrian Tanase, Director General, Bursa de Valori Bucuresti (BVB): “BERD si WOOD & Company sunt doi dintre partenerii institutiionali ai BVB in promovarea companiilor romanesti in strainatate. Exista o lacuna evidenta in ceea ce priveste cercetarea si promovarea companiilor mai mici in comunitatea investitionala. Sprijinirea acestor companii in cresterea lor si facilitarea accesului lor la investitori este un obiectiv major pentru noi.”