4 noi pasaje supraterane in Sectorul 3?

Consiliul Local Sector 3 ar putea aproba, în şedinţa de miercuri, indicatorii tehnico-economici aferenţi construirii a patru pasaje rutiere supraterane, costurile estimate fiind de aproape 100 de milioane de lei cu TVA, scrie Agerpres.

Unul dintre proiectele de pe ordinea de zi a şedinţei vizează degajarea traficului în zona comercială a Bulevardului Theodor Pallady. Este prevăzută construirea a două pasaje rutiere supraterane, fiecare cu câte două benzi de circulaţie pentru fiecare sens de deplasare, potrivit referatului de aprobare a proiectului. Costurile estimative sunt de aproape 27 de milioane de lei cu TVA. 

Un alt proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri se referă la construirea unui pasaj rutier suprateran pentru fluidizarea traficului auto în zona Căţelu, în intersecţia Şoseaua Gării Căţelu – Drumul între Tarlale. Costurile estimative depăşesc 39 milioane de lei cu TVA.

Un al treilea proiect de hotărâre stipulează construirea unui pasaj suprateran exclusiv rutier care are rolul de a degreva intersecţia Drumul între Tarlale – Bulevardul Theodor Pallady, precum şi amenajarea la sol aferentă acestuia, inclusiv reorganizarea circulaţiei în zona intersecţiei cu sens giratoriu. Costurile estimate sunt de circa 31 de milioane de lei cu TVA.

Un al patrulea proiect de hotărâre în atenţia consilierilor locali în şedinţa de miercuri vizează creşterea capacităţii de circulaţie auto pe Strada Drumul între Tarlale prin lărgirea la două benzi pe sens de deplasare şi două trotuare pietonale amplasate lateral, valoarea estimată a costurilor depăşind 28 milioane de lei cu TVA.