500 de joburi intr-o investitie din India in IT la Bucuresti

Miercuri, 13 martie 2019, a avu loc inaugurarea Centrului de Tehnologie și Inovare al companiei indiene Infosys în România, unde vor lucra 500 de angajați. La ceremonie au participat vicepremierul Ana Birchal, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ambasadorul Indiei în România, Thanglura Darlon, reprezentanții companiei Infosys și ai mediului de afaceri.

Cu această ocazie, Ana Birchall a reiterat angajamentul Guvernului României și al prim-ministrului Viorica Dăncilă pentru dezvoltarea, aprofundarea și consolidarea Parteneriatului Extins dintre România și India. ”Dezvoltarea parteneriatului nostru, îndeosebi pe dimensiunea economică, atât prin investiții directe, cât și prin schimburi comerciale, reprezintă un obiectiv important susținut și asumat de către Executiv. Noua investiție în domeniul IT reprezintă, totodată, o nouă dovadă a aprecierii de care se bucură sectorul IT românesc în plan internațional. România, cu peste 130.000 de angajați în sectorul IT, este cunoscută la nivel mondial pentru cel mai mare număr de specialiști IT pe cap de locuitor, sectorul IT având o contribuție de 5,2% în ponderea PIB. Realizarea acestui centru în Capitală este un succes, care va contribui la valorificarea oportunităților pe care țara noastră le oferă în plan economic”, se arată în mesajul transmis de vicepremierul român.

India este unul dintre cei mai importanți parteneri economici ai României, cu peste 1,3 miliarde dolari investiți de aproximativ 510 companii indiene în anul 2018.