500 de kilograme de peste confiscate in cea mai mare piata din capitala

La data de 11 decembrie 2020, polițiștii Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol au desfășurat o acțiune, în piața agroalimentară Bucur Obor din București, pentru prevenirea și combaterea ilegalităților privind achiziția, deținerea, prelucrarea și comercializarea peștelui și a produselor piscicole.

Polițiștii au verificat 6 agenți economici, cu obiect de activitate în domeniul comerțului cu pește și au constatat 2 infracțiuni, fiind întocmite acte procedurale de sesizare din oficiu, pentru deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui, conform articolului 64, litera h) din Ordonanța de Urgență nr. 23 din 2008, privind pescuitul și acvacultura.

De asemenea, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 68.500 de lei pentru încălcarea prevederilor legale privind pescuitul și acvacultura, precum și legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor.

În cadrul acțiunii, polițiștii au confiscat, în vederea denaturării, aproximativ 500 de kilograme de pește și produse din pește de diferite specii.

PRECIZARE: La acțiune au participat polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, inspectori din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură și specialiști din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București.