Ce se intampla in mijloacele de transport in comun din Bucuresti din 18 mai

Pentru Societatea de Transport București – STB SA, siguranța călătorilor, inclusiv sănătatea acestora, este extrem de importantă. De aceea, începând cu data de 18 mai a.c., STB SA a scos în traseu toate mijloacele de transport, asigurând astfel un timp redus de așteptare în stații și deplasarea călătorilor în condiții de siguranță.

În plus, pentru prevenirea infectării pasagerilor cu noul coronavirus, STB SA dezinfectează zilnic toate vehiculele din parcul circulant, conform prevederilor legale. Mijloacele de transport în comun sunt igienizate după retragerea în autobaze și depouri. Apoi, până dimineața, acestea sunt dezinfectate cu ajutorul unui atomizor care pulverizează ceață densă de decontaminare, pe baza unei substanțe speciale care distruge virusurile. Acolo unde este posibil, există și o a doua trecere prin vehicule cu aceste substanțe, înainte de reluarea traseului.

Potrivit resprezentanților societății, tot pentru sănătatea publicului, în fiecare noapte are loc dezinfectarea stațiilor aflate în administrarea STB SA, precum și a mobilierului și adăposturilor aferente acestora.

STB SA derulează o campanie de informare publică privind noile reguli ce trebuie respectate de pasageri, dar și o campanie de îndrumare a călătorilor, prin corpul de control, cu privire la respectarea fluxului de circulație în interiorul mijloacelor de transport în comun și purtarea măștii de protecție.

IMPORTANT: Societatea bucureșteană de transport precizează că rolul controlorilor este doar de îndrumare, iar sancționarea celor care pun în pericol viața altor călători prin nerespectarea prevederilor legale este o atribuție a Poliției.