800 de muncitori pe santierul drumului Expres Craiova – Pitesti. Lucrul e in toi!

Constructorii profită de restricţiile de circulaţie şi de valorile scăzute de trafic și lucrează continuu.

La inspecția făcută de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, în cursul săptămânii trecute pe șantier, muncitorii au spus că sunt pregătiți să dea în folosință mai devreme anumite porţiuni din şoseaua de mare viteză, cum ar fi centurile ocolitoare ale oraşelor Slatina şi Balş, care fac parte din tronsonul 2.

Irinel Ionel Scrioșteanu: „Noi suntem în contact permanent cu constructorii, pentru a rezolva în cel mai scurt timp toate urgențele care apar, asigurăm finanțarea coerentă a lucrărilor, astfel că pe șantierele României activitatea nu a fost oprită. Dimpotrivă, se lucrează, însă cu respectarea normelor de protecție instituite de autorități în vreme de criză sanitară.

Tronsonul 1 al drumului Expres Craiova – Pitești are o lungime de 17,7 km și are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final, limita județului Dolj cu Olt. Acest tronson traversează teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești. Acum se lucrează la terasamente, descapare teren vegetal, săpătură, stabilizare teren fundare, umplutură.

Tronsonul 2 are o lungime de 39,85 km, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final Municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare. Se execută lucrări de decopertare, îmbunătățire teren fundare, excavații debleu, umplutură lucrări podețe, armare, cofrare, betonare.

Drumul Expres Craiova – Pitești este împărțit în 4 tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. Lucrările prevăd realizarea a 10 intersecții rutiere și a 75 de poduri și pasaje.

În inspecția de pe șantierul drumului expres Craiova-Pitești am fost însoțit de directorul general adjunct al CNAIR, Ovidiu Marian Barbier, și de directorul general regional al DRDP Craiova, Bratu Bogdan”.