A FOST ALERTA IN CAPITALA! Un barbat, testat pozitiv Covid-19, a plecat, fara incuviintare, dintr-un spital! Cine a facut anuntul?

Informăm cetăţenii că, astăzi, în jurul orei 14.30, Secția 26 Poliție a fost sesizată telefonic de către angajatul unei unități sanitare din sectorul 4, cu privire la faptul că un bărbat, testat pozitiv Covid-19, a plecat, fără încuviințare, din spital.
În baza semnalmentelor primite, polițiști ai Secției 26 au efectuat activități specifice, în regim de urgență și l-au depistat. Păstrându-se distanța de siguranță, a fost somat să se oprească. În faza inițială a refuzat, dar ulterior s-a supus măsurilor dispuse de către polițiști.
S-a creat un perimetru de siguranță pentru îndepărtarea pietonilor, ulterior fiind preluat de un echipaj sanitar specializat și transportat la spital.
Cercetările sunt continuate de Secția 26 Poliție, urmând a fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor
.

Informația a fost postată pe pagina Instituția Prefectului Municipiului București.


Din aceeași sursă aflăm că, în data de 04.05.2020, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, au fost aplicate 213 sancțiuni, în valoare de 512.180 lei.
Menționăm că la data prezentului comunicat, la nivelul municipiului București, în spațiile de carantină instituționalizată, sunt cazate 397 persoane.

*Activitățile desfășurate de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București în data de 04.05.2020

Pentru identificarea cazurilor de încălcare a restricțiilor și obligațiilor impuse prin actele normative, pe raza Municipiului Bucureşti, în domeniul de aplicare a actelor normative specifice stării de urgență, în data mai sus menţionată, au fost angrenate următoarele efective: polițiști- 441, polițiști locali- 512, 462- jandarmi și 37 efective ale Ministerului Apărării Naționale.

Pe raza Municipiului Bucureşti, în domeniul de aplicare a actelor normative specifice stării de urgență, au fost executate 78 misiuni:
– pentru menținerea ordinii publice la unități spitaliceşti/locații carantină -18;
– pentru depistarea/reținerea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare/carantină- 3;
– pentru fluidizarea circulației/escortarea convoaielor/coloanelor de auto- 9;
– pentru verificarea, prin măsuri specifice, a respectării interdicţiilor impuse persoanelor aflate izolare/carantină- 36;
– pentru verificarea respectării de către societățile comerciale/persoanele fizice autorizate a interdicţiilor impuse pe timpul stării de urgență- 12;
– societăți comerciale verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență -11;
– persoane verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicţiilor impuse- 4.312, din care:
– identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație- 213;
– total infracţiuni înregistrate în context COVID – 19 – 8, din care:
-alte infracțiuni (în context) -8.
Sancțiuni contravenționale aplicate- 234 din care:
– pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație -213;
– sancțiuni pentru fapte prevăzute de Legea nr. 61/1991 în context COVID-19- 11;
-alte contravenții în context – 10.
Valoarea sancțiunilor contravenţionale- 512.180 lei.

Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Instituția Prefectului – Municipiul București face apel la cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

„Împărtășim întreaga responsabilitate în protecția drepturilor și libertăților noastre democratice.

Solidaritatea și cooperarea vor defini rezultatul nostru în lupta cu epidemia.

Să fim responsabili, stă în puterea noastră, a tuturor!”, transmit autoritățile.