A FOST DECLARATA OFICIAL: EPIDEMIE DE GRIPA IN ROMANIA

Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de gripă în România.

Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de gripă în România, având în vedere numărul crescut al cazurilor de gripă şi infecţii respiratorii din ultima săptămână.

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 18 (din păcate, printre victime s-au numărat și copii), a anunţat, joi, 6 februarie, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Așa cum informează sursa citată, ultimele două persoane care au decedat din cauza gripei sunt un copil de un an şi şase luni din judeţul Neamţ şi o femeie de 49 de ani din judeţul Mureş. În ambele cazuri, s-a confirmat infectarea cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Ambii aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi antigripal.

Oficial, în momentul de față, peste 7000 de cazuri de gripă, ceea ce reprezintă un număr dublu faţă de săptămâna anterioară şi tot dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Demn de precizat, la nivel național au fost raportate peste 170.000 de infecţii respiratorii, cu 23.000 mai multe faţă de săptămâna anterioară.

Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de gripă în România.

foto. ziare.com