A fost semnat Memorandumul de Intelegere RoAid- DSU-CDEMA

S-a semnat Memorandumul de Înțelegere între Agenția Română pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (RoAid), Departamentul pentru Situații de Urgențe (DSU) și Agenția Caraibiana pentru Managementul Situațiilor de Urgență (CDEMA).

În cadrul celei de-a 11-a Conferințe din Caraibe despre gestionarea globală a dezastrelor, „11th Caribbean Conference on Comprehensive Disaster Management” pe tema „The Road to Resilience Checkpoint 2019: Safeguarding Our Communities, Livelihoods and Economies”, s-a semnat Memorandumul de Înțelegere între Agenția Română pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (RoAid), Departamentul pentru Situații de Urgențe (DSU) și Agenția Caraibiana pentru Managementul Situațiilor de Urgență (CDEMA).
Concret, Memorandumul girează cadrul necesar în vederea continuării cooperării cu statele insulare caraibiene, după schimburile și transferul de competențe care a avut loc în domeniul realizării planurilor de continuitate și căutare salvare urbană.
Ceremonia de semnare s-a realizat în prezența reprezentanților DG ECHO si DG DEVCO din partea Comisiei Europene.
Un fapt cu impact major ce merită salutat. La eveniment a fost prezent, firește, secretarul de stat Raed Arafat.
Sursă video :RoAid – Romanian Agency for International Development

S-a semnat Memorandumul de Înțelegere între Agenția Română pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (RoAid), Departamentul pentru Situații de Urgențe (DSU) și Agenția Caraibiana pentru Managementul Situațiilor de Urgență (CDEMA).

În cadrul acesui program s-a discutat despre lucrurile întreprinse atât de către Departamentul pentru Situații de Urgență cât și de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în vederea elaborării de proiecte, camapnii, sisteme pentru protejarea și salvarea cetățenilor.

Șeful DSU a vorbit despre campaniile de informare și conștientizare a populației derulate pe diferite situații de urgență,cutremure, inundații, incendii, conștientizarea riscului major al improvizațiilor, prezentarea conceptului Caravanei Fii pregătit, centrul mobil de predare a manevrelor de acordare a primului ajutor, Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență, www.fiipregatit.ro unde cetățenii pot avea acces la ghiduri special adaptate pe mai multe situații de urgență realizate pe 3 trepte ( înainte de eveniment, în timpul evenimentului, după eveniment), aplicația DSU cu cei peste 1 milion de utilizatori, locul unde se primesc alerte meteorologice, cele mai noi știri despre activitatea tuturor cadrelor ce activează în sistemul de urgență etc. și nu în ultimul rând sistemul RO-ALERT.