A fost semnat un Protocol de colaborare pentru desfasurarea unei actiuni de control la prestatorii de servicii pentru deratizare, dezinfectie si dezinsectie

Acțiunea de control va demara vineri, 22 noiembrie, și se va desfășura până în data de 31 decembrie 2019.

Ministerul Sănătății, Ministerul Administrației și Internelor și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au semnat joi, 21 noiembrie 2019, un Protocol de colaborare pentru desfășurarea unei acțiuni de control de amploare la prestatorii de servicii pentru deratizare, dezinfecție și dezinsecție, dar și la distribuitorii de produse utilizate pentru realizarea unei astfel de acțiuni.
Poate, totul impulsionat de tragedia de la Timișoara care a ucis doi copii și o femeie și a băgat în spital zeci de persoane.
***Acțiunea de control va demara vineri, 22 noiembrie, și se va desfășura până în data de 31 decembrie 2019.

Concret, echipe mixte formate din reprezentanți ai Direcțiilor de Sănătate Publică, inspectori ai Direcțiilor Sanitar-Veterinare și pentru siguranța alimentului, dar și personal al Poliției Române vor verifica documentele privind înființarea și funcționarea prestatorilor de servicii, documentele privind instituirea și atestarea personalului care își desfășoară activitatea în aceste societăți comerciale.
De asemenea, se va verifica conformitatea produselor folosite în cadrul operațiunilor, conformitatea produselor deținute la data controlului, precum și orice alte documente sau aspecte relevante în timpul controlului.
„Am cerut ca reprezentanții direcțiilor de sănătate publică să fie pregătiți ca mâine să se alăture echipelor de control pentru această acțiune. Lucrăm acum la ordinele comune de control care prevă

Acțiunea de control va demara vineri, 22 noiembrie, și se va desfășura până în data de 31 decembrie 2019.
d metodologia de control. Este nevoie de astfel de acțiuni în scopul protejării sănătății publice, pentru ca tragedii precum cea de la Timișoara să fie prevenite”, a explicat ministrul Sănătății, Victor Costache.

foto: ziare.com