A murit celebrul creator de moda Pierre Cardin

Creatorul de modă francez de origine italiană Pierre Cardin a murit la vârsta de 98 de ani, a anunțat familia acestuia, conform celebrei publicații Paris Match. 

S-a născut la data de 2 iulie 1922 în comuna San Biagio di Callalta de lângă Treviso (Italia). În anul 1945 s-a mutat la Paris.  Aici a studiat… ARHITECTURA și a lucrat după război cu Jeanne Paquin. A continuat colaborarea cu Elsa Schiaparelli până când a ajuns șeful atelierului de creație al lui Christian Dior.

Pierre Cardin a fost recunoscut pentru fascinația sa față de spațiu și viitor, puternic înrădăcinată în anii 1960 și 1970, exprimată prin celebra rochie Cosmos sau prin salopetele sale raiate purtate sub fustele cu bretele, Cardin spunea în cartea „Pierre Cardin”, scrisă de colaboratorul său apropiat Jean-Pascal Hesse și publicată în 2017: 

Haina pe care o prefer este cea pe care o inventez pentru o viață care nu există încă, lumea de mâine”.

Cardin este cunoscut pentru stilul lui avangardist și pentru designul „space age”. El prefera formele și motivele geometrice, ignorând deseori formele feminine. El a avansat ideea de modă unisex, experimentând, deseori, dar nu întotdeauna cu succes. Pierre Cardin a creat „bubble dress” în anul 1954.

În 1981 Pierre Cardin a cumpărat restaurantul Maxim’s din Paris și a înființat filiale ale acestuia în New York, Londra, Beijing, dar și în alte metropole de pe mapamond.

Totodată, a deținut un întreg lanț de hoteluri și restaurante.

foto: ziare.com, Facebook