Acord semnat intre MAI si Patriarhia Romana, pentru impartirea Sfintelor Pasti si a Luminii de Inviere

Astăzi am semnat cu preafericitul Daniel un acord de susținere și sprijin din partea tuturor forțelor coordonate în starea de urgență de către MAI”, a declarat ministrul Afacerilor interne,Marcel Vela, făcând precizarea că între BOR si MAI s-au stabilit următoarele: pâinea binecuvantată (prescuri), sfințită încă din Joia Mare, va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, în intervalul 07.00-17.00, în toate parohiile din Patriarhia Română.

PRECIZĂRI:

Vom sprijini Patriarhia la impartirea Sfintelor Pasti si a luminii de Inviere oamenilor.

  • Astazi am semnat cu preafericitul Daniel un acord de sustinere si sprijin din partea tuturor fortelor coordonate in starea de urgenta de catre MAI

  • Intre BOR si MAI s-au stabilit urmatoarele: painea binecuvantata (prescuri) va fi distribuita credinciosilor in zilele de vineri si sambata, in intervalul 07.00-17.00, in toate parohiile de catre angajatii bisericii si voluntari, bineinteles cu respectarea distantei sociale

  • In declaratia pe propria raspundere, la locul deplasarii, credinciosul va face precizarea „pentru ridicarea Sfintelor Pasti” si va trece numele lacasului de cult din zona de rezidenta a persoanei respective.

  • Fortele MAI vor asigura siguranta publica pe toata perioada Sfintelor Pasti

  • Angajatii parohiei si voluntarii, in calitate de organizatori, vor asigura respectarea distantei sociale pe perioada distribuitrii pastilor, avand ca semn distinctiv o banderola alba pe brat.

  • Distribuirea Sfintei lumini adusa de la Ierusalim se va face de catre voluntarii parohiilor si de catre echipajele de ordine publica, sambata seara incepand cu ora 20.00.

  • Credinciosii vor putea iesi in proximitatea casei, in afara curtii sau a imobilului in care locuiesc, dar cu evitarea aglomeratiei, pastrand restrictia de maximum 3 persoane.

  • Echipajele care actioneaza in posturile fixe (pe drumuri nationale) sau la punctele de frontiera vor oferi sfanta lumina persoanelor aflate in trafic sau persoanelor care tranziteaza frontiera”, a transmis Marcel Vela.