Acordarea statutului de autoritate publica profesorilor a primit raport favorabil de la comisiile de invatamant si juridica din Senat

Drept e că dascălii merită respect- din partea noastră, a tuturor, merită protecție și atenție din partea statutului.

Comisia de învățământ a Senatului și Comisia juridică au dat astăzi raport comun de admitere a proiectului de lege care are ca obiectiv acordarea statutului de autoritate publică profesorilor. Raportul cu amendamentele admise urmează să fie dezbătut în Senat, for legislativ decizional în acest caz, cu propunere de adoptare, a transmis Agerpres.
E de luat în seamă, însă, că, pe de altă parte, Consiliul Elevilor și Federația Părinților i-au cerut președintelui Klaus Iohannis să “blocheze” proiectul de lege care le acordă profesorilor statutul de autoritate publică.
Potrivit g4media.ro, Inițiatorul proiectului legislativ este senatorul Şerban Nicolae, preşedinte al Comisiei juridice, care susține că în sistemul naţional de învățământ se constată o lipsă de protecţie juridică a cadrelor didactice. Drept e că dascălii merită respect- din partea noastră, a tuturor, merită protecție și atenție din partea statutului. Pentru că în sine, ȘCOALA, temelie a societății, merită respect, merită un loc anume în comunitate. (n.r. vezi celebrul caz al profesoarei înjunghiate chiar… lângă cancelarie într-un liceu din Ploiești)

Drept e că dascălii merită respect- din partea noastră, a tuturor, merită protecție și atenție din partea statutului.

foto: Facebook