AFLA ACUM: Ce reguli trebuie respectate in scoli pentru pregatirea elevilor din anii terminali si la examene


Sâmbătă, 9 mai, Institutul Național de Sănătate Publică a publicat proiectul unui pachet de măsuri și reguli care ar urma să intre în vigoare din data de 15 mai, când România iese din STAREA DE URGENȚĂ, până atunci acestea fiind supuse dezbaterii publice.

Firește, unul dintre capitolele cele mai importante este cel privitor la activitatea din instituțiile de învățământ, acolo unde elevii și profesorii care revin pentru pregătirea și, ulterior, pentru susținerea examenelor naționale.

Toți, atât elevii cât și profesorii vor purta obligatoriu mască.

 Grupele de elevi nu trebuie să fie mai mari de 10.

  • Activitatea de pregătire se va organiza pe grupe care vor cuprinde cel mult 10 elevi și va dura nu mai mult de 3 ore, cu pauză de cel puțin 10 de minute la fiecare oră, pentru aerisirea încăperilor.

  • La activitățile de pregătire este interzisă participarea elevilor și a personalului didactic sau auxiliar care suferă de afecțiuni cronice, locuiesc împreună cu persoane ce suferă de astfel de afecțiuni sau persoane cu vârsta de peste 65 de ani.

  • Pauzele se vor programa astfel încât simultan să nu fie în pauză mai mult de 2 grupe de maxim 10 elevi fiecare.

  • Înainte de începerea activităților de pregătire/examinare, în spațiile unde acestea urmează a se desfășura, se va realiza dezinfecția suprafețelor cu substanțe biocide pe bază de clor sau alcool, urmată de aerisirea încăperii pentru o perioadă de cel puțin 30 de minute.

  • Accesul în interiorul școlii se va realiza doar după dezinfecția mâinilor, verificarea temperaturii (care nu trebuie să depășească 37 grade) și sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii.

  • Pe toată durata activităților desfășurate în școală, atât elevii cât și profesorii vor purta mască medicală simplă sau mască nemedicală din diverse materiale textile, iar elevii vor fi așezați în bănci astfel încât să aibă cel puțin un loc liber în stânga și dreapta și un rând liber în față și spate.

  • Eliminarea măștilor purtate de elevi și profesori se va realiza în locuri special destinate.

  • Activitatea de examinare se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor mai sus prezentate, fără a fi obligatorie acordarea pauzelor.

Tot pachetul de măsuri propuse este publicat pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică:http://www.insp.gov.ro/

foto: ziare.com