Afla acum: cu ce scop a fost decisa suplimentarea bugetului Ministerului Educatiei si Cercetarii?

Guvernul României a adoptat în ședința de ieri, 7 mai, la propunerea Ministerului Educației și Cercetării, o hotărâre privind suplimentarea bugetului ministerului cu suma de 150 de milioane de lei pentru anul 2020.

Potrivit surselor Mec, auma alocată va fi utilizată pentru achiziția de dispozitive electronice conectate la internet, necesare dotării unităților de învățământ preuniversitar de stat. Obiectivul Ministerului Educației este să asigure accesul la activitățile didactice la distanță elevilor din medii defavorizate, înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar.

Am solicitat inspectoratelor școlare să centralizeze situația elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participării la cursurile online, în contextul pandemiei COVID-19. În acest moment, în România, numărul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Odată cu achiziționarea acestora, va fi facilitată învățarea la distanță și pentru copiii din mediile defavorizate”, a transmis Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

IMPORTANT: Criteriile de repartizare sunt stabilite prin Ordin de Ministru, în baza propunerilor unităților de învățământ preuniversitar de stat.

 foto: Facebook