Aici nu e vorba doar de dotari, de nivelul investitiilor… Aici e chestia aia: „CEI 7 ANI DE-ACASA”!

„Clujul european. Șoferul a coborât ca să ajute la urcarea în autobuz femeia în cărucior. Autobuz dotat, cum scrie la carte. Jos pălăria, Cluj!” (Rar ați mai văzut un asemenea gest, așa-i?)

VIRAL PE REȚELE DE SOCIALIZARE: „Clujul european. Șoferul a coborât ca să ajute la urcarea în autobuz femeia în cărucior. Autobuz dotat, cum scrie la carte. Jos pălăria, Cluj!” (Rar ați mai văzut un asemenea gest, așa-i?) (n.r. după cum se observă, autobuzul este dotat cu platformă specială pentru accesul persoanelor în cărucior sau cu cârje)

„Clujul european. Șoferul a coborât ca să ajute la urcarea în autobuz femeia în cărucior. Autobuz dotat, cum scrie la carte. Jos pălăria, Cluj!” (Rar ați mai văzut un asemenea gest, așa-i?)

Transportul public din Cluj Napoca este poate la cel mai înalt nivel din România, mai ales atunci când vine vorba de dotări dar și de… comportamentul oamenilor, fie ei călători sau șoferi.

Ar fi de menționat, de asemenea, că municipiul Cluj-Napoca are cea mai mare flotă de autobuze electrice din România și se află în primele 10 orașe din Uniunea Europeană cu autobuze electrice raportate la numărul de locuitori.
În plus, primele patru troleibuze din comanda de 50 de unități au fost livrate de firma Solaris. Restul de 46 de troleibuze urmează să fie livrate până la sfârșitul anului.

„Cele 41 de autobuze electrice din Cluj au fost achiziționate din fonduri europene și fonduri elvețiene.
Orașele inteligente, ale viitorului, trebuie să ofere locuitorilor servicii de transport de calitate, la costuri reduse și fără să polueze mediul înconjurător”, nota pe Facebook europarlamentarul Siegfried Mureșan, felicitându-l, totodată, pe primarul Emil Boc.

Ar fi de spus, însă, că și la Timișoara, de exemplu, există taxi-uri speciale pentru persoane cu dizabilități, sau că la Oradea, Sibiu, Cluj, Timișoara, Blaj… Tg Mureș… nu prea vezi tineri înghesuindu-se să urce în autobuz sau troleu înaintea celor în etate sau a mămicilor cu copii, sau stând pe scaune…

Frumos, decent… NORMAL, la urma urmelor!

Foto: Ioana Racolta