Ambasadorul Marii Britanii: „Economia romaneasca are capacitatea de a reveni la normal intr-o perioada relativ scurta”

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a primit  vizita E.S. Andrew Noble, ambasadorul Regatului Marii Britanii la București, în scopul identificării unor soluții de creștere a volumului schimburilor comerciale dintre cele două state, în noul context provocat de pandemia de COVID 19.

„Din fericire, în România, nu toate sectoarele economice și-au sistat sau diminuat activitatea, în această perioadă. Construcțiile civile, producția industrială, șantierele navale si agricultura sunt domenii unde activitatea a continuat în parametri relativ normali, iar în sectorul construcții navale s-au făcut, în unele cazuri, angajări noi. Menținerea activității în asemenea sectoare va putea contribui la o redresare mai facilă a economiei românești în perioada următoare. CCIR monitorizează cu atenție evoluțiile mediului de afaceri şi sprijină constant dialogul dintre acesta și Guvernul României. Recent, am transmis autorităților o listă de 73 de propuneri de măsuri menite să ajute mediul de afaceri din țara noastră în perioada pandemiei”, a declarat preşedintele CCIR, Mihai Daraban.

„Consider că economia românească are capacitatea de a reveni la normal într-o perioadă relativ scurtă, în contextul unui efort comun depus atât de mediul privat cât și de autoritățile centrale. În acest context, devine foarte important să identificăm împreună oportunități pentru intensificarea schimburilor comerciale dintre cele două țări și să promovăm oportunitățile de investiții pe care România le poate oferi antreprenorilor britanici. Nu în ultimul rând, este necesară o consolidare a relațiilor de colaborare între CCIR şi British Romanian Chamber of Commerce”, a declarat E.S. Andrew Noble, ambasadorul Regatului Marii Britanii la București

Conform informațiilor oferite de ONRC, la nivelul anului 2019, valoarea schimburilor comerciale dintre România și Regatul Marii Britanii se ridica la 4,2 miliarde euro. Numărul total al companiilor din Marea Britanie active în România, în martie 2020, era de 5.986, cu o valoare totală a capitalului social subscris de aproape 1.03 miliarde de euro.