Amenzi de peste 60.000 de lei date azi in pietele de peste din capitala!

În urma controalelor de joi, 23 iulie, efectuate de polițiștii Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, în capitală, au fost date amenzi de 60.300 de lei, pentru încălcarea prevederilor legale privind pescuitul și acvacultura.

Polițiștii au verificat legalitatea activității desfășurate de agenți economici de profil, care își desfășoară activitatea în piețe agroalimentare din București, pentru prevenirea și combaterea achiziției, deținerii, prelucrării și comercializării ilegale a peștelui

În acest context, 8 agenți economici cu obiect de activitate în domeniul comerțului cu pește au fost verificați, constatându-se 3 infracțiuni, pentru care au fost întocmite acte procedurale, sub aspectul săvârșirii faptelor de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui, conform Ordonanței de Urgență nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura.

Pentru alte nereguli au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 60.300 de lei, pentru încălcarea prevederilor legale privind pescuitul și acvacultura, precum și legislația sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Totodată, au fost confiscate peste 935 kg. de pește și produse din pește, de diferite specii, în vederea denaturării și distrugerii.

Precizare: Alături de polițiști ai Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier si Piscicol, la acțiune au participat și polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, inspectori din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură și specialiști din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București.

 

foto: ziare.com