ANUNT OFICIAL: Ce se intampla daca un elev are temperatura peste 37,3 grade Celsius, inainte sa intre la Examenul de Evaluare Nationala?! Sunt inscrisi peste 170.000 de absolventi!

MINISTRUL EDUCAȚIEI, MONICA ANISIE: „În cazul în care un elev care se prezintă luni pentru prima etapă a Evaluării Naționale are temperatura corporală mai mare de 37,3 grade Celsius, acesta va fi îndrumat către medicul de familie. Mai mult, i se va anunța familia și va fi lăsat să plece acasă. Elevul va putea ulterior să susțină examenul în a doua etapă a examinării, începând din 29 iunie”,
Șefa de la Educație a spus duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că recomandă repetarea verificării temperaturii în care un copil are la prima măsurătoare o temperatură peste 37,3 grade.

„Pentru acei copii care au temperatura corporală peste 37,3 recomand cadrelor medicale să repete succesiv de trei acel procedeu de luare a temperaturii și în același timp să lase un termen de 2 – 5 minute pentru procesul acesta în care elevul este supus triajului epidemiologic”, a precizat Monica Anisie.

*Potrivit informațiilor oficiale, peste 170.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a încep de mâine, 15 iunie, Evaluarea Națională 2020 în condiții fără precedent, în contextul pandemiei COVID-19. Examenele încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 4.337 de centre de examen.