APA GEOTERMALA DIN ILFOV FACE BINE… SPITALULUI DE URGENTA! ANUNTUL FACUT DE AUTORITATI

În județul Ilfov există o resursă fantastică de energie – apa geotermală.

În județul Ilfov există o resursă fantastică de energie – apa geotermală. Cu bani europeni, Consiliul Județean Ilfov a reușit să racordat Spitalul de Urgență și recuperare medicală Prof. Dr. Agrippa Ionescu, din Balotești, la o instalație ultramodernă care folosește acum apa geotermală la încălzirea spitalului.
Demn de apreciat, odată cu această investiție, unitatea medicală a creat un centru de kinetoterapie, în care pacienții pot beneficia de recuperare și tratament, iar bazinele sunt umplute tot cu apă geotermală. Mai mult, pentru că spitalul și-a redus costurile de încălzire cu 70%, iar consumul de gaze naturale cu 95%, banii economisiți au fost folosiți la reparații curente sau la modernizarea unor spații folosite atât de pacienți, cât și de personalul medical.
De serviciile spitalului Prof. Dr. Agrippa Ionescu, din Balotești, pot beneficia pacienții din toată țara, în regim de urgență sau pe bază de trimitere de la medical de familie.
Energie verde înseamnă mai puțină poluare și un mediu mai sănătos.
Potrivit precizărilor din partea CJ Ilfov, nordul județului Ilfov – Otopeni, Balotești, Snagov, Gruiu, Moara Vlăsiei – stă pe un bazin de apă geotermală, aflat la 2500-3000 metri adâncime și estimat la o suprafață de 300 de kilometri pătrați. Din anii ‘70 până în prezent au fost făcute 24 de foraje, dintre care 18 sunt productive și pot fi utilizate. Consiliul Județean Ilfov are în plan și ale investiții bazate pe această resursă – apa geotermală.

În județul Ilfov există o resursă fantastică de energie – apa geotermală.