Aproape 2 tone de droguri distruse azi de IGPR cu sprijinul unui operator autorizat. FOTO/VIDEO

Drogurile au făcut obiectul confiscărilor aferente perioadei 2001 - 2019, în... 1.150 de dosare penale,

1.800 de kg de substanţe stupefiante ce au fost confiscate în dosare penale instrumentate în perioada 2001 -2019 sunt distruse miercuri, 11 decembrie, de polițiștii români.

În cursul zilei de miercuri, 11 decembrie, Inspectoratul General al Poliţiei Române distruge, atenție, nu mai puțin de 1.800 kg de droguri (heroină, cocaină, cannabis, rezină de cannabis, amfetamină, opium, M.D.M.A.) cu sprijinul unui operator autorizat pentru distrugerea de substanţe periculoase.
Potrivit unui comunicat oficial, drogurile au făcut obiectul confiscărilor aferente perioadei 2001 – 2019, în… 1.150 de dosare penale soluţionate definitiv de către instanţele de judecată şi unităţile de parchet.
Potrivit prevederilor art. 17 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri „drogurile ridicate în vederea confiscării se distrug”.
 
Distrugerea drogurilor se efectuează periodic, prin incinerare sau prin alte mijloace adecvate, de către o societate autorizată, în prezenţa unei comisii.
 
Comisia în cauză este formată din judecătorul delegat cu executarea, câte un reprezentant al Agenţiei Naţionale Antidrog, al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, un specialist din cadrul formaţiunii centrale specializate în prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri din Inspectoratul General al Poliţiei Române şi gestionarul camerei de corpuri delicte al aceleiaşi unităţi.
video – https://www.youtube.com/watch?v=uSvCA4tgzX8&feature=youtu.be

Drogurile au făcut obiectul confiscărilor aferente perioadei 2001 – 2019, în… 1.150 de dosare penale,