ARDE Parcul Natural Vacaresti din capitala! Ce transmite Ministrul Mediului?

Un incendiu de vegetație a izbucnit, luni, 24 februarie, în Parcul Natural Văcărești, cea mai mare arie naturală protejată urbană din Uniunea Europeană.

Un incendiu de vegetație a izbucnit, luni, 24 februarie, în Parcul Natural Văcărești, cea mai mare arie naturală protejată urbană din Uniunea Europeană. În prezent, echipele de intervenție de la IGSU acționează pentru stingerea deflagrației.

Potrivit

Un incendiu de vegetație a izbucnit, luni, 24 februarie, în Parcul Natural Văcărești, cea mai mare arie naturală protejată urbană din Uniunea Europeană.

reprezentanților Ministerului Mediului, comisarii Gărzii Naționale de Mediu se află la fața locului, pentru a evalua pagubele produse asupra mediului, habitatelor și speciilor.

Din informațiile preliminare, impactul asupra mediului ar fi, totuși, unul redus, deoarece momentan arde doar vegetație uscată (stuf). În ceea ce privește speciile protejate, nici aici impactul nu este semnificativ, majoritatea păsărilor migratoare urmând să revină în Parc în perioada martie-aprilie, iar speciile de reptile și amfibieni aflându-se în hibernare.

Momentan, cauza producerii incendiului nu este cunoscută, aceasta urmând să fie investigată de autoritățile competente. Reamintim că, în trecut, au existat cazuri când incendiile de vegetație din Văcărești au fost pornite din cauze antropice, cu sau fără intenție.

Vom urmări evenimentele și vom reveni cu detalii, după caz”, precizează oficialii di ministerul de resort.