ATEN anunta Noul Mixer AV All-in-one Multi-channel Avansat

ATEN International, furnizor de solutii de conectivitate AV/IT si solutii de administrare, anunta oficial noul produs pentru creare de continut, mixerul UC9040 StreamLiveTM PRO All-in-one 4-port HDMI Multi-channel, intr-o versiune si mai avansata a predecesorului sau premiat cu distinctia „Best Choice” la Computex 2019, UC9020 StreamliveTM HD. Tehnologia AV over IP foloseste echipamentul de retea standard pentru a transmite si comuta semnalele audio – video, similar conceptului IoT din industria IT. Tehnologia a crescut in popularitate in ultimii ani datorita impresionantei sale limite de distanta, scalarii inalte si a raportului calitate/pret. Dupa studiile Futuresource Consulting(*), rata compusa de crestere anuala a pietei de encodere si decodoare va creste cu 63,3% in perioada 2016-2021. Este evident, asadar, ca tot multe sisteme AV migreaza de la infrastructura lor traditionala spre tehnologia AV over IP.

O solutie care acopera toate nevoile de baza in mod intuitiv

In timpul pandemiei, cererea de continut video si livestreaming a crescut semnificativ din moment ce multe parti ale lumii au fost afectate de masurile de carantina. Un raport al Grand View Research[1] a evaluat piata de streaming video globala la 42,6 miliarde de dolari in 2019, iar rata de crestere anuala compusa a acesteia este estimata la 20,4% in perioada 2020-2027. Nu numai pentru industria de divertisment, ci si pentru sectorul educational, continutul video si fluxurile live pot fi folosite eficient pentru a imbunatati procesul de invatare, aici fiind incluse invatarea mixta de tip hibrid, cea la distanta si webinariile, din moment ce acestea nu au limitari impuse de distanta. Mixerul AV UC9040 StreamLiveTM PRO All-in-one 4-port HDMI Multi-channel este indeosebi folositor in scenarii de predare la distanta in care profesorii pot face livestream sau pot inregistra lectii pentru a le folosi ulterior.

Bogdan Mihalcea, Country Manager pe Europa de Est al ATEN spune: „Lansarea noului ATEN UC9040 StreamLiveTM PRO reprezinta unul dintre cele mai importante evenimente ale companiei ATEN din acest an. In contextul situatiei actuale de accelerare a digitalizarii, cand tot mai multi oameni care isi doresc sa impartaseasca din cunoasterea lor au nevoie de crearea de continut video si livestream, fie ei profesori, oameni de afaceri, artisti sau doar pasionati. ATEN prezinta pietei din Romania solutia atotcuprinzatoare de editare si difuzare video ale carei capabilitati de utilizare este pe intelesul oricui. La fel ca si cu predecesorul sau, ATEN UC9020, suntem interesati sa dezvoltam proiecte de educatie, dar si pe alte domenii interesante si in curs de digitalizare, proiecte care sa includa echipamentul nostru pentru un viitor digitalizat.

Mixerul UC9040 StreamLiveTM PRO All-in-one 4-port HDMI Multi-channel

ATEN UC9040StreamLIVE PRO este un mixer AV inovativ all-in-one cu patru porturi HDMI cu capabilitati de streaming, inregistrare directa si comutare intre scene. Este optimizat pentru operare cat mai simpla si foloseste un iPad care inlocuieste calculatorul si monitorul pentru control, monitorizare in prealabil, editare in timp real si aranjament de elemente multiple in program. Astfel este redusa complexitatea echipamentului si cablajului sistemului tau de livestreaming. Alte beneficii includ:

  • Inregistrare si livestreaming intuitiv la nivel profesional – dezvoltat special pentru a asista creatorii de continut live descurajati de fluxul de lucru complex pentru streaming;
  • Aplicatia OnAirTM PRO include efecte video digitale (DVE) performante si un editor grafic care va transforma iPad-ul intr-o suita personala perfecta pentru editare video;
  • Inregistrare Directa – construit pentru a alimenta experiente live si VOD (video on demand), StreamLIVE PRO poate inregistra direct in program si poate salva direct catre un hard drive conectat via USB;
  • Streaming dual direct – cu encoderul hardware incorporat si serverul de streaming, StreamLIVE PRO poate transmite imaginea live catre doua platforme in acelasi timp prin conexiunea Ethernet, platforme precum Facebook, Youtube, Vimeo, Livestream, sau orice alta destinatie RTMP, totul in calitate Full HD stabila;
  • Portabilitate – StreamLIVE PRO ofera performanta inalta si multiple beneficii intr-o carcasa de numai 2,3 kg. Acest aspect transforma mixerul intr-un sistem de productie video accesibil oriunde te-ai afla.

Noul echipament va fi disponibil din luna noiembrie si pe piata din Romania prin canalul de parteneri ATEN. Pentru mai multe informatii, puteti accesa pagina produsului UC9040 StreamLIVETM PRO:

https://www.aten.com/global/en/products/usb-&-thunderbolt/content-creation/uc9040/

[1] Se face referire la Grand View Research: https://www.grandviewresearch.com/industry-analysis/video-streaming-market