Au fost scoase la licitatie proiectarea si executia ultimului lot, al IV-lea, al Autostrazii de Centura Nord (A0)

A fost publicată procedura de achiziție publică în vederea atribuirii contractului "Proiectare și Execuție , Sector Centură Nord, km 0+000 - km 52+770, Lot IV: km 47+600 - km 52+070".

Așa cum anunță Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a fost publicată procedura de achiziție publică în vederea atribuirii contractului „Proiectare și Execuție <Autostrada de Centură București, km 0+000 – km 100+900>, Sector Centură Nord, km 0+000 – km 52+770, Lot IV: km 47+600 – km 52+070”. Lotul IV este între DN3 și A2.

Autostrada de Centură București Nord este împărțită în 4 loturi.

➡️ Pentru Lotul I s-au depus 11 oferte, care sunt în evaluare. Lotul I este între A1 și DN1.

➡️ Pentru Lotul II au fost depuse, de asemenea, 11 oferte: două de constructori din România, 3 din Turcia, 2 din Grecia, 2 firme din China, una din Austria și una din Italia. Traseul Lotului II este între DN1 (în dreptul localității Corbeanca) și DN2 (în dreptul localității Afumați), iar de-a lungul acestuia vor fi amenajate două noduri rutiere și vor fi construite 10 poduri și pasaje.

➡️ Pentru Lotul III, 12 asocieri au depus oferte la data de 18 februarie 2020, pentru a participa la licitația pentru construirea acestui tronson de centură, în regim de autostradă, care va trece prin localitățile ilfovene Afumați, Găneasa și Pantelimon. Cele mai multe companii interesate de acest proiect sunt din Turcia și din China, dar s-au înscris la licitație și asocieri din România, România-Slovacia, Italia, Germania și Grecia. Lotul III este între DN2 și DN3.

➡️ Pentru Lotul IV au fost scoase la licitație proiectarea și execuția.

 Autostrada de Centură București Sud, între A1 (București-Pitești) și A2 (București-Constanța), este împărțită în 3 loturi care sunt licitate și adjudecate pentru proiectare și execuție.

➡️ Lotul I din Autostrada de Centură Sud este aprobat pentru proiectare.

➡️ Pentru Lotul II din Autostrada de Centură Sud este aprobată declarația de proiectare.

➡️ Pentru Lotul III din Autostrada de Centură Sud urmează să fie aprobată declarația de proiectare.

IMPORTANT: După aprobarea declarațiilor de proiectare, se face proiectul tehnic și se emite autorizația de construire.

A fost publicată procedura de achiziție publică în vederea atribuirii contractului „Proiectare și Execuție , Sector Centură Nord, km 0+000 – km 52+770, Lot IV: km 47+600 – km 52+070”.