AVARIE MAJORA in capitala! Mii de bucuresteni nu au apa calda si caldura (unii chiar de sambata noapte)

Mii de bucureșteni nu au apă caldă și nici căldură! De ore bune, duminică, din cauza unei avarii majore la sistemul de termoficare care s-a produs la Magistrala I – CET Sud, mare parte dintre bucureșteni îndură frigul (în unele zone… chiar de astă-noapte)!Sunt afectați cei care locuiesc în blocurile din sectoarele 3, 4 și 5.

Termoenergetica a anunțat că problemele la rețeaua de termoficare se vor prelungi, în unele cazuri, după miezul nopții.

„Echipele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti S.A. lucrează în regim continuu pentru remedierea în cel mai scurt timp a tuturor lucrărilor. Vă comunicăm că sistemul de monitorizare a parametrilor tehnici – SCADA deţine date (informaţii transmise în timp real dispeceratelor de sector) pentru un număr de 836 din totalul celor 1027 puncte termice aflate în exploatarea Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti S.A. (CMTEB). Pentru punctele termice nemonitorizate SCADA (191) personalul CMTEB se deplasează periodic în teren în vederea efectuării verificărilor”, se precizează în informearea oficială.

În cazul în care vă confruntaţi cu probleme privind furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi/sau căldură, iar adresa dvs. nu se regăseşte în listele publicate pe site vă rugăm să vă adresaţi dispeceratelor de sector sau operatorilor TELVERDE, pentru înregistrarea sesizării şi ulterioara verificare în teren a situaţiei semnalate.

Vă rugăm apelaţi operatorii la numerele de urgenţă 0319442, TELVERDE – 0800820002 (apel gratuit) sau la numerele dispeceratelor de sector (indicate pe site) aflate la dispoziţia dumneavoastră 24 de ore din 24 Vă mulţumim pentru înţelegere şi vă rugăm să ne scuzaţi pentru inconvenientele pricinuite!”, transmit reprezentanții companiei. Detalii: https://www.cmteb.ro/opriri/functionare_sistem_termoficare.pdf

Potrivit unor surse, avaria majoră a avut loc la Magistrala I – CET Sud, în Sectorul 2.