Azi, de Ziua Drapelului, am decis sa punem in lumina un tanar din judetul Ilfov care ne-a facut mandri ca suntem romani

Matei Mărgineanu are doar 17 ani și a reușit să câștige împreună cu Echipa Națională de Robotică a României - AutoVortex primul loc la competiția First Tech Challenge din Hong Kong.

Matei Mărgineanu are doar 17 ani și a reușit să câștige împreună cu Echipa Națională de Robotică a României – AutoVortex primul loc la competiția First Tech Challenge din Hong Kong. Tricolorul românesc a fost singurul steag european din competiție și, spre bucuria noastră, a urcat pe cea mai înaltă treaptă.
,,Noi mergem la fiecare competiție cu drapelul, îl avem mereu în bagaje. Face parte din echipa noastră. În Hong Kong, când am câștigat, ne-am bucurat împreună cu el. Sentimentul de a câștiga o competiție pentru țara ta este foarte greu de descris. Este un sentiment foarte plăcut. În Hong Kong, când am ținut drapelul, am simțit că noi, românii, putem face orice ne propunem ”, a spus mândru Matei Mărgineanu.
A lucrat toată noaptea la un nou robot pentru că echipa națională de robotică pleacă acum la o competiție în Washington. Uneori are timp și pentru el: ,,Locuiesc în Chiajna împreună cu familia. Cel mai mult îmi place liniștea de acasă și grădina zoologică unde mă relaxez și merg deseori cu bicicleta”.
Îi urăm mult succes lui Matei și colegilor săi la competiția din Statele Unite și întoate proiectele care vor purta amprenta minții sale!

Sursa foto: CJ Ilfov

Matei Mărgineanu are doar 17 ani și a reușit să câștige împreună cu Echipa Națională de Robotică a României – AutoVortex primul loc la competiția First Tech Challenge din Hong Kong.