Biblioteca Nationala a Romaniei introduce accesul cu taxa; care sunt tarifele

începând de miercuri, 22 iulie 2020, se modifică programul de înscriere a utilizatorilor la Biblioteca Națională a României, astfel: de luni până joi între orele 10:00-18:00 și vineri între orele 10:00-17:00.
De asemenea, Biblioteca Națională a României are obligația de a aplica prevederile Ordinului Ministrului Culturii nr. 3029 / 17.07.2020 cu privire la tarifele serviciilor oferite utilizatorilor. Astfel, începând de miercuri, 22 iulie 2020, pentru eliberarea cardurilor de acces se vor percepe tarife, după cum urmează:
1. Emiterea cardurilor de acces la serviciile Bibliotecii Naţionale a României (se revalidează anual)  30 lei
2. Emiterea cardurilor de acces la serviciile Bibliotecii Naţionale a României, în cazul pierderii / distrugerii (se vor revalida anual)                            50 lei
3. Taxă pentru recuperarea cardului de acces la serviciile Bibliotecii Naţionale a României după expirarea perioadei de reţinere a cardului de acces           40 lei
4. Revalidarea anuală a cardului de acces                                 20 lei
5. Emitere permis zilnic                                                             5 lei
„Începând cu această dată, accesul în Biblioteca Națională a României se face NUMAI pe baza cardului de acces, inclusiv în spațiile libere pentru lectură.
Vă asigurăm că Biblioteca Națională a României utilizează veniturile obținute pentru a întreține și îmbunătăți serviciile pe care le oferă și vă așteptăm în continuare”, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.