BONUS de 500 de euro medicilor si angajatilor din sistemul medical. Declaratia presedintelui Klaus Iohannis

Iohannis: „Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii şi personalul medical care lucrează cu pacienţi COVID ar fi un bonus onorabil”.

Am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor şi personalului medical care lucrează cu pacienţi COVID. Şi vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună. Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii şi personalul medical care lucrează cu pacienţi COVID ar fi un bonus onorabil”, a declarat joi preşedintele Klaus Iohannis. Acesta a vorbit despre intența acordării acestor sume celor din LINIA I după o videoconferință  cu premierul Ludovic Orban, cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, şi cu reprezentanţi ai instituţiilor locale despre situaţia epidemiologică de la Suceava.

Președintele a recunoscut că angajaţii din sistemul medical sunt “linia de apărare împotriva pandemiei” şi se află într-o situaţie “de stres major”.

Iohannis a dat de înțeles că, pe acest subiect, discuțiile sunt avansate, șeful statului solicitând deja găsire de urgență a unor resurse financiare.

foto: ziare.com

Iohannis: „Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii şi personalul medical care lucrează cu pacienţi COVID ar fi un bonus onorabil”.