Bucurestenii pot sta linistiti: vor avea în continuare apa calda si caldura!

Întreaga activitate a RADET va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetica. Bucureștenii vor avea în continuare apă caldă și caldură, la parametri optimi.

Oficial: Întreaga activitate a RADET va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetica. Bucureștenii vor avea în continuare apă caldă și caldură, la parametri optimi.
Având în vedere faptul că Tribunalul București a decis, miercuri, 17 aprilie, intrarea în faliment a RADET, Primăria Municipiului București îi asigură pe bucureșteni că nu vor avea de suferit de pe urma acestei decizii, pentru că întreaga activitate a RADET va fi preluată, în cel mai scurt timp, de Compania Municipală Termoenergetica.
În acest context, Primarul General, Gabriela Firea a declarat: ”Îi asigur pe toți cetățenii Capitalei că vor avea în continuare apă caldă și căldură la parametri optimi! Decizia de astăzi a instanței nu are consecințe asupra continuității furnizării agentului termic către populație pentru că am luat din timp măsurile necesare astfel încât bucureștenii să nu fie afectați. Concret, am propus, iar Consiliul General a aprobat recent, înființarea Companiei Municipale Termoenergetica București, care are ca obiect exclusiv de activitate producerea, distribuția, transportul și furnizarea energiei termice. Mai mult decât atât, doresc să îi anunț pe salariații RADET că nu vor resimți nici ei această schimbare, nu se vor face disponibilizări, ci întregul personal angajat va fi preluat de noul operator.
Subliniez încă o dată că falimentul RADET nu înseamnă întreruperea furnizării agentului termic către populație, așa cum deja se vehiculează în mod eronat în spațiul public. Noua companie va prelua toate aceste servicii și va continua investițiile în modernizarea sistemului de termoficare din București, care, timp de aproape trei decenii, nu a reprezentat o prioritate pentru administrațiile anterioare”.
Precizare: Primăria Capitalei a început, în actualul mandat, primele investiții majore în rețeaua de termoficare a orașului, după o perioadă de peste 7 ani marcată de lipsa oricăror investiții sau lucrări în sistem. Este vorba despre o rețea care și-a depășit de peste 2 ori durata de viață, 80% din aceasta fiind veche de peste 50 de ani.

Întreaga activitate a RADET va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetica. Bucureștenii vor avea în continuare apă caldă și caldură, la parametri optimi.