Bucurestiul are 75% din cladirile verzi din Romania

75% din cele peste 250 de clădiri din România care au fost certificate ca fiind clădiri verzi  se află în Bucureşti, potrivit unui comunicat al companiei de consultanţă BuildGreen, remis, miercuri, AGERPRES. Capitala este urmată de către Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov.

„Implementarea normelor de dezvoltare sustenabilă a devenit deja o practică generalizată pe piaţa imobiliară din România. Deja avem clădiri de birouri cu sisteme sofisticate prin care se reduc consumurile de energie şi este crescut confortul ocupanţilor, clădiri proiectate pentru a obţine nivelurile maximale de certificare sustenabilă, o deschidere mai mare pentru certificări verzi din partea dezvoltatorilor de proiecte rezidenţiale şi prima fabrică certificată sustenabilă. Pe de altă parte, peste 95% din clădirile din sectorul public şi inaugurate anterior anului 2010 necesită renovări şi îmbunătăţiri, deci sunt în continuare multe de făcut”, afirmă Răzvan Nica, managing direct BuildGreen, citat în comunicat.

BuildGreen a fost implicată în 2019 în certificarea a peste 20 de proiecte imobiliare.

Anul 2019 a adus primele certificări sustenabile BREEAM Outstanding, cele mai ridicat nivel pe plan global, obţinute de două magazine Lidl şi Penny Market, amplasate în Bucureşti şi Otopeni. De asemenea, proiectul de birouri Bucharest Business Garden, dezvoltat de către Vastint, a obţinut cel mai ridicat nivel de certificare pe schema americană LEED.