Bucurestiul are doi noi Cetateni de Onoare

De Ziua Internationala a iei, primarul general Gabriela Firea a acordat, in cadrul unei ceremonii restranse, Titlul de „Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti” si Diplome de Excelenta, unor renumiti artisti populari.
Astfel, au fost acordate marilor doamne ale folclorului romanesc, Maria Dragomiroiu si Stefania Rares, titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti, iar domnului Grigore Lese, personaj emblematic al folclorului romanesc si artistului emerit Theodor Vasilescu, autor a sute de coregrafii si spectacole artistice, culegator de folclor autentic romanesc, Diplome de Excelenta.
Maria Dragomiroiu: „Sunt coplesita, emotionata si doresc sa multumesc din toata inima doamnei Primar General pentru ca s-a gandit sa organizeze acest eveniment. Doresc sa multumesc bucurestenilor si Consiliului General. Bucurestiul a devenit casa mea: aici mi-am intemeiat o familie, aici am avut intalniri cu oameni importanti care m-au facut ceea ce sunt!”
Stefania Rares: „Astazi, cand e Ziua Portului Romanesc, am norocul sa primesc aceasta mare distinctie. Este o onoare pentru mine si va multumesc!”
Grigore Lese: „Sunt onorat. Se spune ca «omul prin haine il primesti si prin minte il cinstesti». Astazi m-ati si primit, m-ati si cinstit. Va multumesc”
Coregraful Theodor Vasilescu: „Multumesc acestei initiative absolut senzationale, pentru ca toti cei care au adus folclorul pe scena si in sufletul oamenilor, merita sa fiti apreciati. Folclorul are nevoie de un asemenea imbold!”.