UPDATE: Bursa de la Bucuresti a deschis pe rosu; scaderi dupa primele tranzactii si in Europa; ce companii au crescut

Obligațiuni-simbol PMB28: la data de 23.04.2019 se va efectua prima plată de dobânzi anuale aferente obligațiunilor în RON emise de Municipiul București și listate la Bursa de Valori București.

Bursa deschide prima şedinţă a săptămânii pe roşu, toţi indicii fiind la ora 10.00 în scădere, cu peste 3%, tendinţă care s-a accentuat după primele tranzacţii, scrie zf.ro. 

Indicele principal al Bursei de la Bucureşti, BET, afişa un minus de 4%, BET-Fi de 3,5%, iar BET-NG de 3,2%.

Dintre principalele acţiuni cotate, Banca Transilvania are -1,5%, Transelectrica -1.2%, Digi -4,2%, Fondul Proprietatea – 2,8%, iar Romgaz – 2%. În schimb, OMV Petrom a deschis pe verde, cu un plus de 1%, Purcari de 2,3%, iar BRD de 1,78%.

Săptămâna trecută BVB a avut toate cele cinci şedinţe de tranzacţionare pe minus, indicele principal BET prăbuşindu-se  cu 17,6%, cel mai abrupt declin de la Ordonanţa 114 încoace, adică din decembrie 2018, arată datele agregate de ZF.

UPDATE: Bursele europene au continuat să scadă in aceasta dimineaţă după ce au deschis şedinţa de tranzacţionare pe minus, în contextul în care temerile legate de o eventuală recesiune puternică se extind în mai multe ţări din regiune.  Astfel, Indicele londonez FTSE 100 a scăzut cu 8%, în timp ce indicele german DAX se tranzacţiona pe o scădere de 7,5% În Franţa, indicele CAC 40 şi-a pierdut circa 10% din valoare.