CANNABIS, COCAINA, HEROINA SI… PISTOALE, RIDICATE IN URMA UNEI ACȚIUNI JOI DIMINEATA, DINTR-UN AUTOTURISM, IN ORASUL PANTELIMON

La controlul mașinii, în portbagaj a fost găsit cannabis vegetal și cocaină.

Joi dimineață, polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Combatere a Criminalității organizate Ilfov, împreună cu D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au destructurat o grupare infracțională, ce avea preocupări pe linia traficului internațional de droguri.
Potrivit unui comunicat al Poliției Române, un bărbat aflat la volanul unui autoturism, a fost oprit în trafic, pe raza orașului Pantelimon, de polițiștii rutieri din județul Ilfov. La controlul mașinii, în portbagaj a fost găsit cannabis vegetal și cocaină.
Ulterior, polițiștii din cadrul S.C.C.O. Ilfov, cu sprijinul colegilor de I.P.J. Ilfov și Poliția Oraș Voluntari, au realizat un flagrant în Voluntari, fiind oprit autoturismul în care se aflau soția bărbatului și alte 2 persoane. De această dată, în urma controlului asupra autoturismului, au fost găsite 2 genți de voiaj în care se afla cannabis vegetal, cocaină și 2 pistoale cu glonț.       
Ca urmare, ancheta a continuat cu efectuarea a 4 percheziții (3 în județul Ilfov și una în București), la domiciliile celor 4 persoane.
Acțiunile, beneficiind de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, s-au soldat cu descoperirea și ridicarea a aproape 350 de grame de cocaină,  1,5 kg. de heroină, 47 kg. de cannabis vegetal (inflorescențe), 2 pistoale cu glonț și 47 de cartușe cu glonț deținute ilegal, un cântar electronic, 9 smartphones și bani ce ar fi fost obținuți din traficul de droguri (73.350 de lei, 11.400 de euro, 1.000 GPB și 500 USD).
Din investigații a reieșit că drogurile ar fi fost transporte ilicit, printr-o firmă de curierat din Malaga – Spania.
PRECIZARE: La audieri, la D.I.I.C.OT., au fost conduse 8 persoane implicate, față de care sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și introducere în țară de droguri de mare risc.

În urma probatoriului administrat în cauză, liderul grupării a fost reținut, iar pe numele soției sale a fost dispusă măsura controlului judiciar.
În activități au fost angrenați și jandarmi.
VIDEO: https://youtu.be/w0DmwBZWqTg

La controlul mașinii, în portbagaj a fost găsit cannabis vegetal și cocaină.