Casa legendarei… Mita Biciclista. ASA ARATA ACUM!

Pe ea, sigur o cunoașteți. Casa Mariei Mihăescu, cunoscută drept Mița Biciclista. Clădirea impetuoasă de pe strada Biserica Amzei nr.9, a fost construită în 1910 în stil baroc, după un proiect al arhitectului Nicolae C. Mihăescu.Casa, un adevărat monument de arhitectură, a fost renovat în 1980 și apoi consolidată și restaurată în 2018.

Este una dintre puținele fericite pentru care s-a făcut ceva…

*Maria Mihăescu (n.1885 în satul prahovean Dițești  – d.1968), supranumită și Mița Biciclista sau Mița Cotroceanca, a fost o femeie faimoasă din perioada interbelică din România, datorită frumuseții sale, dar mai ales datorită imaginii sale nonconformiste din acea perioadă, imagine rezultată din viața amoroasă și din plimbările sale cu bicicleta pe străzile Bucureștilor de altădată. Renumele și l-a câștigat în anul 1898, datorită unui ziarist amorezat de aceasta,George Ranetti , care a observat-o într-una din plimbările sale cu bicicleta pe Calea Victoriei.

Cunoscută ca fiind prima femeie din România care a mers pe bicicletă, Mița a fost bănuită că ar fi avut legături amoroase cu mari nume ale perioadei interbelice.

Sursa foto: Ephemeral Aesthetics