Ce firme au depus oferte pentru constructia bazei NATO de la Tunari

Forţa NATO constă în unitatea sa şi în respectarea cu fidelitate a principiilor şi scopurilor pentru care a fost creată.

În urma aderării României la NATO, Cazarma 1026 Tunari a fost selectată pe lista unităților disponibile pentru îndeplinirea misiunilor NATO ca baza de staționare temporară. Prin urmare, aici se vor dezvolta capabilități de infrastructură după standarde NATO, pentru asigurarea spațiilor de cazare personal, a clădirilor administrative, drumurilor, aleilor și platformelor pentru depozitarea tehnicii, împrejurimilor perimetrale și interioare necesare pentru buna desfășurare a activităților specifice unei baze de staționare temporară, prin proiecte finanțate din fonduri comune NISP.

Contractul este estimat la 85,6 milioane de lei, fără TVA, durata de implementare a acestuia fiind de 87 de luni.

La licitatia care se va organiza pentru acest proiect au depus oferte la Ministerul Apararii Nationale 3 ofertanti: Strabag România, Aduro Impex, Ubitech Construcții și asocierile formate din NESS Proiect Europe (lider), Mithras Build și General Meel Electic – din Baicoi, judetul Prahova, respectiv Concelex (lider) și Construcții Erbașu.