Ce se intampla in Bucuresti cu copiii ai caror parinti sun infectati cu COVID-19 sau lucreaza in LINIA I?!

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat la finele săptămânii trecute, un proiect de hotărâre prin care, în perioada următoare, vor fi identificate spaţii destinate protecţiei copiilor ai căror parinţi sunt infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Primarul General, Gabriela Firea a declarat:
„Am pregătit un proiect dedicat copiilor care ar putea ramâne singuri acasă, fie pentru că părinţii lor sunt confirmați pozitiv la Covid-19 şi sunt internaţi, fie pentru că părinţii lor sunt în prima linie de luptă împotrivă bolii – de exemplu medicii care tratează bolnavii, angajaţii din domeniul asistenţei sociale care lucrează în căminele de bătrâni etc. Astfel, am considerat oportun să identificam spații potrivite, prietenoase, în care să li se asigure atât educaţia, perioade de relaxare, dar şi asistenţă socială şi medicală, şi, fireşte, hrana zilnică”.

Astfel, serviciile de asistență medicală pentru copiii pentru care s-a dispus plasamentul într-un serviciu rezidențial vor fi asigurate de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, iar hrana lor va fi asigurată prin DGASMB pe toată durata găzduirii în astfel de centre.

În cadrul sedinţei, Primarul Capitalei a explicat și faptul că, odată cu implementarea acestui proiect, DGASMB va beneficia de asistenţa unor medici nutriţionişti care vor contribui la stabilirea unui meniu adecvat, ţinând cont de nevoia asigurării unei alimentaţii sănătoase.

PRECIZARE: Primirea şi găzduirea copiilor se va face pe baza unei solicitări adresate DGASMB.

Măsura face parte din categoria obligațiilor pe care o autoritate publică locală le are – de a limita efectele care pot afecta starea de sănătate a grupurilor vulnerabile.