Cetatean roman ucis in atacul din Germania?! MAE nu a confirmat… A confirmat, insa, primarul localitatii de bastina a victimei

Un cetățean român s-ar afla printre victimele recentului dublu atac armat din orașul Hanau.

Din nou… o tragedie menită să tragă semnale de alarmă!

Un cetățean român s-ar afla printre victimele recentului dublu atac armat din orașul Hanau.

Un atac armat soldat cu mai mulți morți a zguduit Germania în cursul zilei de joi.

Un cetățean român s-ar afla printre victimele recentului dublu atac armat din orașul Hanau.

Anunțul a fost făcut în cursul zilei de joi presa germană.

Mai mult, Frankfurter Allgemeine Zeitung, care citează martori, anunța că o româncă de 35 de ani ar fi singura femeie ucisă de germanul care a luat arma și a început să tragă asupra unor baruri cu specific arab. Cu toate acestea, Ministerul Afacerilor Externe nu a confirmat informația. 

 Potrivit autorităților germane, cele nouă persoane ucise în cele două atacuri aveau între 21 și 44 de ani, printre ei numărându-se emigranți din România, Turcia, Bosnia și Bulgaria.

Potrivit zeit.deatacatorul avea 43 de ani și se numea Tobias R. și nu s-ar fi aflat în vizorul poliției și nici nu era cunoscut ca fiind rasist sau xenofob. 

Parchetul federal însărcinat cu anti-terorismul s-a autosesizat în anchetă şi „dispune de elemente de sprijin pentru o motivaţie xenofobă”, a anunţat un purtător de cuvânt al Parchetului, conform AFP.

MAE: „Cu privire la informațiile vehiculate în presă referitoare la existența unui cetățean român printre victimele atacului armat din Hanau, MAE precizează că, în conformitate cu informațiile transmise de autoritățile germane, până la acest moment au fost identificate 6 victime din cele 9, nefiind confirmat niciun cetățean român.

Vom reveni cu informații imediat după finalizarea procedurilor de identificare”.

*„Este nepotul meu”: Primarul comunei Singureni, județul Giurgiu, Marian Pătuleanu, a confirmat pentru Libertatea că una dintre victimele atacului din Germania este nepotul său. Și publicația germană Zeit.de a scris că una dintre victimele atacului de joi este de cetățenie română. Ministerul Român de Externe încă face verificări.