CIFRE DE LUAT IN SEAMA! VIOLENTA raspunde „PREZENT in scolile din Romania

28% dintre elevii din România nu se simt în siguranță în școli din cauza violenței.

Conform Consiliului Național al Elevilor, 28% dintre elevii din România nu se simt în siguranță în școli din cauza violenței.

1 din 4 copii din România este victima bullying-ului
3 din 10 copii sunt excluși din grupul de colegi
3 din 10 copii sunt amenințați cu bătaia sau lovirea de către colegi

1 din 4 copii a fost umilit în fața colegilor


Potrivit reprezentanților Organizației Salvați Copiii Romania, la nivel european, România se situează pe locul 3 în clasamentul celor 42 de țări în care a fost investigat fenomenul, potrivit unul raport  al Organizației Mondialea Sănătății (OMS), cu 17% dintre copiii de 11 ani care au recunoscut că au agresat alți elevi cel puțin de trei ori în luna anterioară, procentajul celor de 13, respectiv 15 ani, fiind de 23%. Cele mai noi date procesate la nivelul Ministerului Educației Naționale (MEN) pentru anul școlar 2014-2015 vorbesc despre 18.783 de cazuri de violență la nivel național.
În 2019, Salvați Copiii România a lansat campania „Alege să te opui bullying-ului!„, o campanie națională ce urmărește să conștientizeze, să genereze o schimbare de atitudine și astfel să prevină și să combată comportamentele de bullying între copii.

Dincolo, însă, de statistici, de proiecte ale unor ONG-uri sau ale unor școli sau autorități, noi, cu toții, suntem responsabili de ceea ce se întâmplă!

28% dintre elevii din România nu se simt în siguranță în școli din cauza violenței.

foto: ziare.com