Cine este primul artist in rezidenta al Filarmonicii „George Enescu” din Bucuresti

Pianistul Daniel Ciobanu este primul artist în rezidență al Filarmonicii „George Enescu“, începând din stagiunea 2020-2021, se scrie pe pagina de facebook a institutiei.

Artistul spune, într-un mesaj video, că este onorat să primească acest rol de „artist în rezidență“ al Filarmonicii „George Enescu“.

„Sunt entuziasmat de această invitație nemaipomenită de a deveni și iniția în premieră conceptul de «artist în rezidență», în cadrul unei filarmonici care a contribuit atât de semnificativ la cultura română și o face în continuare la cel mai înalt nivel. Sunt recunoscător pentru oportunitatea de a da viață unor povești care altfel s-ar putea să nu fi avut o voce. În același timp, apreciez șansa de a încuraja un dialog mai profund decât cel al evenimentelor obișnuite ale colaborarilor dintre artistul invitat și public, împreună cu posibilitatea de a crea o conexiune mult mai complexă și semnificativă atât pe plan artistic, cât și pe plan social. Mai ales în contextul zilelor de astăzi, un asemenea rol are o importanță și mai mare, și consider că poziția de artist în rezidență poate servi societății prin inovație și creativitate. În acest sens mă bucură invitația și inițiativa Filarmonicii care contribuie cu adevărat la o schimbare de paradigmă, astfel încât cultura să devină din nou un atu al societății contemporane“, a precizat artistul.

Sursa foro: Facebook.com/filarmonica.george.enescu