Comisia Europeana solicita statelor membre sa prelungeasca pana la 15 mai restrictia privind calatoriile neesentiale catre UE

Comisia Europeană invită statele membre și asociate spațiului Schengen, printre care și România, să prelungească până la 15 mai restricția temporară privind călătoriile neesențiale către UE.

ESTE NEVOIE, ÎN CONTINUARE, DE RESPECTAREA UNOR RIGORI, PENTRU A REUȘI ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI!

Comisia Europeană invită statele membre și asociate spațiului Schengen, printre care și România, să prelungească până la 15 mai restricția temporară privind călătoriile neesențiale către UE. Oficialii europeni consideră că măsurile pentru combaterea răspândirii virusului trebuie să fie aplicate mai mult de 30 de zile (!) pentru a fi eficace, susține CE.

Comisia Europeană dorește o abordare coordonată în ceea ce privește prelungirea restricțiilor, deoarece acțiunea la frontierele externe poate fi eficace numai dacă este pusă în aplicare de toate statele membre ale UE și ale spațiului Schengen la toate frontierele, cu aceeași dată de încetare și în mod uniform, se arată într-un comunicat al Comisiei.

Concret, restricția de călătorie, precum și invitația de a o prelungi, se aplică „zonei UE+”, care include toate statele membre ale spațiului Schengen (inclusiv Bulgaria, Croația, Cipru și România) și cele patru state asociate spațiului Schengen (Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția), în total, 30 de țări.

Situația actuală ne obligă să solicităm prelungirea restricției privind călătoriile neesențiale către UE. Cu toate că acțiunea coordonată este esențială la frontierele externe, trebuie să colaborăm și la frontierele interne pentru a ne asigura că piața noastră internă continuă să funcționeze în mod corespunzător și că produsele esențiale, cum ar fi alimentele, medicamentele și echipamentele de protecție, pot ajunge la destinație fără întârziere. Vom continua să sprijinim statele membre în toate aceste direcții de acțiune”, transmite  Ylva Johansson, comisarul pentru Afaceri Interne, într-un comunicat oficial.

Comisia Europeană invită statele membre și asociate spațiului Schengen, printre care și România, să prelungească până la 15 mai restricția temporară privind călătoriile neesențiale către UE.