CONAF: Un electrician poate castiga dublu fata de un absolvent de studii superioare!

Un electrician proaspăt absolvent de şcoală profesională se angajează cu un salariu brut de minim 3.500 – 4.000 de lei pe lună, în timp ce un absolvent de facultate primeşte imediat după terminarea cursurilor oferte de muncă la nivelul salariului lunar minim brut pe economie, de 2.230 de lei, potrivit declaraţiilor unor antreprenori participanţi la seria de conferinţe „Pactul pentru Muncă”, organizate de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
„Credeți că este important să reînvățăm că meseria este brățară de aur și că școlile profesionale tehnice nu sunt doar pentru cei cu media 5, că poți să înveți o meserie respectabilă, bine remunerată în România?
Un electrician bun poate să câștige 1000 de euro pe lună chiar și în România. Cel puțin așa au declarat unii dintre antreprenorii participanți la conferințele Pactul pentru Muncă. În același timp, un absolvent de facultate câștigă cu puțin peste 650 de euro pe lună, conform informațiilor publicate pe hipo.ro. Credeți că este important să reînvățăm că meseria este brățară de aur și că școlile profesionale tehnice nu sunt doar pentru cei cu media 5, că poți să înveți o meserie respectabilă, bine remunerată în România?”, se arata intr-un comunicat postat pe pagina de facebook a Confederatiei Nationale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) din Romania.