Concert extraordinar de Ziua Culturii Nationale, 15 ianuarie 2020, la Ateneul Roman

Orchestra Română de Tineret, dirijată de Gabriel Bebeşelea, va susţine în seara de 15 ianuarie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, un concert extraordinar cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, organizat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” sub patronajul Ministerului Culturii, in parteneriat cu Filarmonica „George Enescu”.

 

Programul serii va cuprinde Rogalski – Trei dansuri româneşti, Bela Bartok – Dansuri româneşti, Balada de Ciprian Porumbescu, cu Alexandru Tomescu – vioară, Dans ţărănesc de Constantin Dimitrescu, cu Ştefan Cazacu – violoncel, Sabin Păutza – Dans maramureşean, Eugen Doga – Vals, Rapsodia I de Enescu.

 

Marin Cazacu, managerul Centrului Național de Artă „Tinerimea Română”, declara înainte evenimentului : “Acest concert deschide în mod simbolic anul 2020 pentru Orchestra Română de Tineret, fiind un concert ce cuprinde cele mai cunoscute lucrări simfonice de muzică românească şi suntem sigur că publicul va aprecia cu adevărat atât muzica, cât şi interpretarea. Gabriel Bebeşelea este pentru a cincea oară alături de Orchestra Română de Tineret. Pentru noi este minunat să fim cât mai des alături de tineri artişti care ne reprezintă la un nivel remarcabil pe marile scene ale lumii.”

 

Organizatori: Ministerul Culturii şi Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”.

 

Intrarea se va face doar pe bază de invitatii.

Fotografii: Virgil Oprina