Conferintele Teatrului National Bucuresti: Silvia Colfescu la povesti cu Anamaria Smigelschi

Duminică, 8 decembrie 2019, de la ora 11.00, la Sala Atelier a TNB va avea loc conferința „Silvia Colfescu la povești cu Anamaria Smigelschi: Despre boema românească din anii '70-'80. Revedere cu arta lui Ion Alin Gheorghiu și Vladimir Șetran”.

Duminică, 8 decembrie 2019, de la ora 11.00, la Sala Atelier a TNB va avea loc conferința „Silvia Colfescu la povești cu Anamaria Smigelschi: Despre boema românească din anii ’70-’80. Revedere cu arta lui Ion Alin Gheorghiu și Vladimir Șetran”. Un eveniment cultural de prim rang!

Despre conferință
După o primă conferință susținută la TNB în 2018, cu titlul Povești din București – un oraș cu vocația supraviețuirii, scriitoarea și graficiana Silvia Colfescu revine cu o nouă conferință, de data aceasta sub forma unui dialog cu graficiana Anamaria Smigelschi. Sunteți invitați la o discuție despre fascinanta boemă a anilor ’70-’80, dar și la o revedere cu arta plastică a lui Ion Alin Gheorghiu și a lui Vladimir Șetran, o parte dintre tablourile acestora fiind expuse permanent în foaierul Sălii Atelier.
Discuții, povești și lucruri pline de înțeles din lumea cărturarilor și-a artei!!!

Silvia Colfescu este absolventă a Facultății de Istoria Artei din cadrul Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” (azi Universitatea Națională de Arte). Co-fondatoare a editurii Vremea din București, este traducătoare din franceză și engleză, ilustratoare, scriitoare. Bibliografie selectivă: 1982 – O familie veselă, Ed. Ion Creangă, Buc., republicat 1990, Ed.Vremea, Buc.; 1985 – Dicționarul limbii române pentru elevi, secțiunea arte plastice, Ed. Didactică și Pedagogică, republicat 1999 Ed. Cartier, Buc.; 2000 – București, ghid istoric, turistic, artistic, Ed. Vremea, Buc., republicat în 12 ediții actualizate; 2004 – Două luni în Europa, Ed. Vremea, Buc.; 2009 – Pisici din Bucureşti – Cats of Bucharest, Ed. Vremea, Buc.; 2013 – Mătuși fabuloase și alte istorioare bucureștene, Ed. Vremea, București.
Anamaria Smigelschi 

Duminică, 8 decembrie 2019, de la ora 11.00, la Sala Atelier a TNB va avea loc conferința „Silvia Colfescu la povești cu Anamaria Smigelschi: Despre boema românească din anii ’70-’80. Revedere cu arta lui Ion Alin Gheorghiu și Vladimir Șetran”.
este fiica arhitectului Victor Smigelschi, fiu al pictorului ardelean de origine poloneză Octavian Smigelschi, și a Mariei Anna Giuseppina Trinchieri, de origine italiană. A fost căsătorită cu pictorul Ion Alin Gheorghiu, decedat în 2001. Artist plastic – grafician, Anamaria Smigelschi a fost distinsă de-a lungul carierei cu numeroase premii naţionale şi internaţionale; a făcut grafică de şevalet, gravură, concepție grafică pentru reviste ilustrate, emisiuni de televiziune, grafică publicitară şi afiş, grafică de carte. Este autoarea a opt cărţi pentru copii şi a ilustrat nenumărate altele.
A publicat la Editura Humanitas volumele de memorii „Gustul, mirosul și amintirea” (2013)
„Mai de ieri, mai de departe”(2015) şi la Editura Vremea „Trecători Trecători” (2019).