Continua modernizarea Sectorului 6: GRADINITA NOUA IN ZONA GIULESTI

În curtea Liceului Marin Preda au început lucrările pentru o grădiniță nouă, care va avea 200 de locuri pentru preșcolari.

„În curtea Liceului Marin Preda au început lucrările pentru o grădiniță nouă, care va avea 200 de locuri pentru preșcolari, pentru care am atras fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Grădinița Albina va beneficia de o clădire modernă, cu două etaje și va genera 81 de noi locuri de muncă”, anunță administrația locală.
Primarul Gabriel Mutu declară: “Am inițiat procedurile pentru o nouă grădiniță în zona Giulești, cu o capacitate de 200 de locuri. Era o investiție necesară, solicitată de mult timp de părinții din zonă și mă bucur că am putut semna acest contract, pentru a demara lucrările. După reamenajarea integrală a Parcului Marin Preda, o nouă investiție în zonă aduce plus-valoare pentru cetățenii Sectorului 6”.
Demn de precizat, pentru realizarea acestui obiectiv de investiții, a cărui valoare totală este de 14.408.117 de lei, MDRAPFE a alocat o finanțare de 10.565.100 de lei, diferența de 3.843.017 de lei fiind suportată de la bugetul local al Sectorului 6.
Clădirea va avea parter și două etaje, dar și subsol, la care va fi amenajat un adăpost de apărare civilă cu două compartimente, destinat unui număr de 150 de persoane. Totodată, la noua unitate de învățământ vor fi create noi locuri de muncă pentru 81 de persoane.
IMPORTANT: Grădinița va beneficia de spații tehnice, centrală termică proprie, lift, vestiare, spălătorie, izolator, bucătărie, săli de joacă și de dormit, birou pentru educatori, săli multifuncționale destinate activităților comune ale grupelor de copii, grupuri sanitare pentru copii și personal, inclusiv grupuri sanitare pentru copii cu dizabilități.
În plus, ca element de noutate, va exista și o sală de așteptare pentru părinți care vin cu cărucioare și un grup sanitar pentru vizitatori. Imobilul va fi prevăzut, de asemenea, cu o scară exterioară de evacuare în caz de incendiu, din structură metalică. Durata estimată de execuție a imobilului este de 18 luni.
Proiectul face parte din Programul Național de Dezvoltare Locală, Subprogramul “Regenerarea urbană a municipiilor și orașelor”, Domeniul realizare/extindere/reabilitare/modernizare/dotare a unităților de învățământ preuniversitar, respectiv creșe, grădinițe, școli generale, licee, colegii naționale, precum și alte unități de învățământ preuniversitar, înființate potrivit legii.

În curtea Liceului Marin Preda au început lucrările pentru o grădiniță nouă, care va avea 200 de locuri pentru preșcolari.