Crăiasa Zăpezii vă așteaptă la Palatul Național al Copiilor

Palatul Național al Copiilor, Sala Mare (Bulevardul Tineretului nr 8-10): pe 3 și 4 aprilie de la ora 10, Teatrul ION CREANGĂ prezintă spectacolul "Crăiasa Zăpezii"!

Palatul Național al Copiilor, Sala Mare (Bulevardul Tineretului nr 8-10): pe 3 și 4 aprilie de la ora 10, Teatrul ION CREANGĂ prezintă spectacolul „Crăiasa Zăpezii”!

DISTRIBUȚIA
Crăiasa Zăpezii: Julieana Drăghici / Alexandra Velniciuc
Gerda: Eliza Păuna 
Cei: Tudor Morar 
Bunica, Narcisa, Tâlhar: Liliana Donici
John, Fred, Rochița Rândunicii, Tâlharul care râde: Gabi Costin / Cezar Vlad Popescu 
Elisa, Lily, Fata de tâlhar: Graţiela Teohari Duban
Trandafirul: Iuliana Costiniu
Dl. Overskou, JJ, Bae: Eduard Petru Jighirgiu
Doamna Fyn, Ghiocel, Fredrica: Maria Ţăran
Doamna Drăguță, Mama Tâlhar: Ilinca Atanasiu
Din vreme-n vreme, cătând la treceri seri și clipe, ni se face dor de basmele spuse pe-ndelete de bunici.
Tocmai de aceea, Teatrul Ion Creangă a pregătit spectacol bazat pe una dintre cele mai frumoase poveşti ale lui Hans Christian Andersen, „Crăiasa zăpezii”. Povestea, care începe cu „A fost odată…”, vorbeşte despre o iarnă friguroasă, despre un orăşel cât se poate de obişnuit şi despre o făptură care încearcă să distrugă echilibrul fragil al lumii. „Crăiasa zăpezii” nu este povestea clasică despre bine şi rău, ci o lume cu personaje puternice şi complexe, dialoguri cu mult umor şi scene de acţiune pline de suspans: o lume într-un glob de cristal peste care ninge încet.
 UN SPECTACOL MUSAI DE VĂZUT!
Rosamunde Hutt a regizat peste 40 de spectacole adresate copiilor şi familiilor şi a făcut parte din echipa de conducere a patru mari companii de teatru: Hijinx Theatre, Polka Theatre, Theatre Centre şi Unicorn Theatre. O interesează dramaturgia contemporană, inclusiv dramatizările moderne după opere clasice ca „Jane Eyre”, „Cei trei muschetari” sau „Alice în Ţara Minunilor”. De-a lungul timpului, s-a implicat activ în realizarea de politici si programe care să promoveze tinerii artişti, a coordonat workshop-uri şi a ţinut conferinţe despre teatrul pentru copii şi tineret. Rosamunde Hutt a montat „Crăiasa zăpezii” pentru a doua oară.

Charles Way şi-a început cariera ca actor, dar a început să scrie pentru teatru în 1978, la foarte scurt timp de la debut. A scris peste 40 de piese care au fost montate în toată lumea, dintre care „Frumoasa din pădurea adormită”, „Căutându-l pe Odiseu” şi „O vrajă pentru vreme rece”: care au fost nominalizate la premiul „Cea mai bună piesă pentru copii” acordat de Writer’s Guild of Great Britain.
Mici și mari, haideți să vă bucurați de poveste, de teatru, de clipe… de neuitat!

Sursa foto: teatrulioncreanga.ro

Palatul Național al Copiilor, Sala Mare (Bulevardul Tineretului nr 8-10): pe 3 și 4 aprilie de la ora 10, Teatrul ION CREANGĂ prezintă spectacolul „Crăiasa Zăpezii”!