Cum arata primul autobuz Mercedes-Benz Citaro Hybrid din Bucuresti; 130 de astfel de autobuze vor veni in capitala

Imagini cu primul autobuz Mercedes – Benz Citaro Hybrid din cele 130 care vor veni in Capitala a iesit pe traseu au fost postate de primarul Capitalei, Gabriela Firea, pe pagina sa de facebook.
„Am prezentat astazi primul autobuz Mercedes – Benz Citaro Hybrid, care a fost scos pe traseu pentru probele tehnice. Acesta va circula dupa incheierea probelor pe linia 131.
Conform graficului de livrare din contract, in fiecare luna, pana la finalul anului, vor sosi cate 20 de autobuze, iar în ianuarie 2021, ultimele 9.
Odata cu achizitionarea acestor mijloace de transport ecologice si prietenoase cu mediul, realizam un pas important pentru cresterea calitatii aerului din Capitala, dar si pentru modernizarea transportului public in comun, pentru ca bucurestenii sa beneficieze de conditii demne de o capitala europeana.
Noile autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid au o garantie de tip Full Warranty, de 8 ani şi 480.000 de km.
· Valoarea contractului este de 195.268.331,70 lei, fără TVA.
· Finanțarea provine de la Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul ”Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane”.
· Autobuzele au o capacitate de până la 100 de pasageri, 27 aşezaţi şi 65 în picioare.